Όλα έτοιμα για τη μεταφορά ύλης στους δικηγόρους. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανταποκριθηκε άμεσα με την έκδοση της σχετικής απόφασης. Ένα ακόμα βήμα για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Καθορισμός των προϋποθέσεων εγγραφής των δικηγόρων στους ειδικούς καταλόγους του εβδόμου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 208, της παρ. 1 του άρθρου 787 και της παρ. 2 του άρθρου 819 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του ύψους της αποζημίωσης των δικηγόρων στις ως άνω περιπτώσεις, του τρόπου, του χρόνου και των λοιπών όρων καταβολής της, και κάθε άλλης λεπτομέρειας».

Η έκδοση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης αποτελεί την επίσημη έναρξη μιας νέας συνθήκης για τους νομικούς επαγγελματίες και τους πολίτες που θέσπισε ο ν. 5095/2024. Ο προέλεγχος αιτήσεων για τα σωματεία, η έκδοσηκληρονομητηρίων και η εγγραφή και εξάλειψη συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης από δικηγόρο που θα εγγραφεί σε ειδικό κατάλογο και θα έχειλάβει επιμόρφωση αποτελεί ένα ακόμη βήμα για επιτάχυνση στο χώρο της δικαιοσύνης, προσήκουσας αξιοποίησης όλων των συλλειτουργών της δικαιοσύνης χωρίς σε καμία περίπτωση να διακυβεύεται η ποιότητα της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών. Η Υπουργική Απόφαση καθορίζει όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες για την εξασφάλιση των ανωτέρω.

Ioannis Bougas

·  Γεννήθηκε στην Άμφισσα την 21η Οκτωβρίου 1964

· Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Άμφισσας το 1982 και εισήχθη το ίδιο έτος στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Previous
Previous

Απλούστερες, ταχύτερες και διαφανέστερες συναλλαγές με εξασφάλιση ενέχυρου με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Next
Next

Ταχύτερα οι δίκες στο Συμβούλιο της Επικρατείας